Hallontårta med choklad

Fyllning:

75 g smör
60 g flor­soc­ker
50 g choklad
1,5 dl vispgräd­de
75 g hal­lon­sylt

Dekorering:

2,5 dl vispgräd­de,
flor­soc­ker
250 g hal­lon

Vis­pa smör och flor­soc­ker. Smält 50 g choklad och rör ner i smörbland­nin­gen. Fuk­ta tårt­bott­nar­na med t.ex. vat­ten. Bred ut choklad­fyll­nin­gen på den unders­ta tårt­bott­nen, sätt på den andra tårt­bott­nen. Vis­pa 4 dl gräd­de. Ta 1/3 av vispgräd­den och blan­da ihop den med hal­lon­sylt och bred ut. Sätt däref­ter på den tred­je tårt­bott­nen. Avs­lu­ta med att täc­ka hela tår­tan med res­ten av vispgräd­den och deko­re­ra med hal­lon.